Polisen är på plats i området kring Lorensborg och Bellevue i Malmö efter larm om att flera höga smällar ska ha hörts på platsen. Foto: Mikael Nilsson

Ny misstänkt skottlossning i Malmö – område avspärrat

Publicerad

Vid 21-tiden får polisen larm från flera inringare som hört höga smällar som misstänks vara skott. Ljuden ska ha hörts i ett område mellan Pildammsparken och Bellevueområdet – bara ett par hundra meter från platsen där en man blev skjuten till döds tidigare under dagen.

– Den infon jag har att flera inringare säger sig hört smällar, vi skickas till området för att kontrollerar. Ingen är anträffad skadad. Vi åker dit för att se om det finns något som styrker att det ska ha skett någonting, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen.

Polisen har också spärrat av ett område och undersöker platsen med både vanliga polispatruller och hundpatruller.

Kan ni konstatera skottlossning?

– Inte än så länge. Nu har vi ett flertal patruller som försöker lokalisera en eventuell brottsplats. Det är där vi står just nu.

Flera smällar i tät följd

En boende i området berättar för SVT:s reporter Mikael Nilsson att de hört två smällar i tät följd efter varandra.

– En person berättar för mig att han hör två snabba skott, tittar ut genom sitt fönster och ser att många andra också står i sina fönster och tittar ut. Det finns också uppgifter om att en bil ska ha setts lämna platsen i hög hastighet.

Vid 22.30-tiden meddelar polisen att tomhylsor har hittats vid Vendelsfridsgatan som delvis har spärrats av. Dessa tomhylsor ska nu analyseras av tekniker.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med den misstänkta skottlossningen. Ingen ska heller vara gripen eller misstänkt för händelsen, uppger polisen på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldet i Malmö

Mer i ämnet