Polisen har ingen misstänkt i nuläget. Foto: SVT

Polisen: ”Brist på respekt för människors liv”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndagen detonerade en sprängladdning vid en garageport på Nobelvägen i Malmö. Polisen är förtegen om utredningen men konstaterar att det är ett allvarligt brott som äventyrat människors liv och hälsa.

Polisens kriminaltekniker arbetade på platsen under förmiddagen.

– De har säkrat vissa spår från platsen, men vad det är för spår kan jag inte gå in på, säger Henrik Mårtensson, yttre befäl på Malmöpolisen.

Polisen har hållit förhör under natten och dagen men är förtegen om vad som framkommit. Nu återstår att undersöka huruvida det finns kameror i närheten som kan ha fångat något av händelseförloppet på bild.

I nuläget är det oklart om det finns någon hotbild till grund för attentatet.

– Det är inget jag kan kommentera, vi håller på att sammanställa uppgifter just nu för att få en klar bild, säger Henrik Mårtensson.

En 12-årig flicka blev skadad av glassplitter från ett fönster som krossades av explosionen.

– Det är mycket allvarligt. Det är en brist på respekt för andra människors liv och hälsa det här, säger Henrik Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.