Regionpolischefen Carina Persson ser extra allvarligt på att barn och unga blir inblandade i grov kriminalitet. Foto: SVT

Polischefen: ”Det är barn som utsätts”

Uppdaterad
Publicerad

Lördagens mord på en 15-årig pojke har upprört många. De skjutna tonåringarna är kända av polisen sen tidigare, enligt Carina Persson regionpolischef, som betonar deras unga ålder.

– Det viktigaste att säga är att det här är barn. Det är en grov kriminalitet och det är barn som utsätts för detta, säger hon.

Utanför pizzerian ligger flera blommor och tända ljus. Under dagen har tonåringar strömmat dit för att hedra 15-åringen.

Blommor och tända ljus för att hedra

– Hans död kom som en stor chock. Han var en glad och fin kille, det här var inget jag väntade mig, berättar en av 15-åringens vänner som kommit för att tända ljus.

Mikael Sörling är fritidsassistent på Nydalaskolan och besöker Möllevångstorget på måndagen.

– Jag ville åka ner hit och se om det fanns några ungdomar som behövde prata med någon, det tror jag att de alltid behöver men kanske särskilt nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.