Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Varning för starka bilder! Kvinnan slås till marken av en man i centrala Malmö. Foto: Efterlyst

Man efterlyst för omtalad misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som är misstänkt för den omtalade och oprovocerade misshandeln på öppen gata i Malmö under sommaren 2019 är fortfarande på fri fot. Nu efterlyser polisen honom.

Filmklippet spreds på sociala medier och blev även omtalat internationellt. Först lades polisanmälan ned på grund av brist på bevis. Men efter att polisen hittat filmen i en telefon orelaterad till händelsen samt att målsägande och målsägandebiträde förhördes har fallet blivit aktuellt igen.

Går ut med identitet

Mannen är 20 år gammal och är dömd för flera brott sedan tidigare. Misshandel, grovt olaga hot och brott lagen om brandfarliga och explosiva varor är bara några av de brott han dömts för under de senaste tre åren. Han har kopplingar till gängkriminella i Malmö.

I torsdags togs fallet upp i TV3-programmet ”Efterlyst”.

– Vi efterlyser honom för ett förhör, det framgick kanske inte i Efterlyst men vi har tagit ett beslut om hämtning till förhör, säger Hanna Hagberg, förundersökningsledare på polisen i Region syd.

– Att vi går ut i Efterlyst nu betyder att vi letat efter honom ett tag.

Hur länge polisen har letat efter den misstänkte vill Hanna Hagberg inte kommentera. Inte heller var han kan tros hålla sig undan.

– Jag vet inte var han finns. Men vi har lite olika uppgifter om var han befinner sig.

Varför har den misstänkte inte frihetsberövats tidigare?

– Att besluta om tvångsmedel är reglerat. Vissa saker måste uppfyllas vilket är reglerat i lagstiftningen. I detta fallet ville vi höra målsägande med målsägarbiträde innan vi hör den misstänkte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer