Uppfinnaren och ingenjören Peter Madsen är misstänkt för vållande till annans död under ”särskilt försvårande omständigheter”. Foto: TT

Polisen om mejlkontakten i ubåtsfallet

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått drygt en vecka sedan den svenska journalisten Kim Wall anmäldes försvunnen. Idag berättar den danska polisen om mejlkonversationen som ledde till att journalisten och ubåtsägaren åkte ut på Öresund.

– Den visar att de har haft en professionell kontakt, säger Jens Möller vid Köpenhamnspolisen till danska TV2.

Kim Wall är fortfarande anmäld försvunnen en vecka efter att hon senast sågs på Peter Madsens ubåt, när de två seglade i Öresund. Klockan var då strax efter sjutiden på kvällen.

Mordet på Kim Wall

LÄS MER: Familjen vädjar om tips

Några timmar senare sjönk ubåten och efter att Peder Madsen räddats, greps han misstänkt för vållande till annans död under ”särskilt försvårande omständigheter”.

Därefter har det varit knapphändiga uppgifter i ärendet.

Polisen avfärdar spekulationer

Idag berättar Köpenhamnspolisen att de har tagit del av en mejlkonversation mellan Kim Wall och Peter Madsen där de bestämde att hon skulle skriva ett personporträtt av ubåtsuppfinnaren, skriver danska TV2.

LÄS MER: Detta har hänt

– Vi har en mejlkorrespondens mellan dem där de är överens om att de ska segla med ubåt för att hon ska skriva ett porträtt av Peter Madsen. Det indikerar på att de har haft en professionell kontakt, säger Jens Möller till danska TV2.

De avfärdar även eventuella spekulationer om att händelsen skulle varit iscensatt av Peter Madsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet