• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Polisen i Malmö grep tre femtonåringar igårkväll. Foto: SVT/Privat

Polisen: ”Pojkarna kan inte kopplas till tidigare trädattacker”

Uppdaterad
Publicerad

Tre femtonåringar togs på bar gärning när de skalade av barken på träd i Bulltofta i Malmö under måndagskvällen. De misstänks för ett fall av skadegörelse. Än så länge kopplas de inte till tidigare trädattacker i staden.

Igår kväll kunde polisen gripa tre femtonåriga pojkar efter att vittnen larmat om att personer setts skala barken av träd i Bulltofta i Malmö.

– Vi har inte förhört de tre pojkarna än så någon närmare insikt har vi inte fått i varför man gjorde det här, säger Nils Norling.

Ett fall av skadegörelse

Polisen utreder om de tre pojkarna har något att göra med tidigare trädattacker, men kan inte se något sådant samband just nu.

– De tre pojkarna är misstänkta för ett fall av skadegörelse och de har inte kunnat knytas till något annat. Vi kan inte utesluta att det fler personer som varit inblandade i det här. Oftast rör det sig om ensamma personer som begår den här typen av poänglös skadegörelse. 

Sammanlagt 250 träd vandaliserade

Sedan i höst har över 250 träd utsatts för skadegörelse i Malmö.

– Jag tycker hela den här företeelsen är helt förfärlig, det handlar inte bara om att man skadar träd, jag menar att man faktiskt skadar oss Malmöbor med det här. Det är fullständigt poänglöst. Det förstör vår vackra stad, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.