Polis sköt varningsskott vid filminspelning

Publicerad

Under förra veckan avlossade polisen i Malmö ett varningsskott vid en insats på Högaholm. Det visade sig senare att de sex personer som greps inte hade riktiga vapen, och var mitt uppe i en filminspelning.

När boende i stadsdelen Fosie i Malmö förra torsdagskvällen såg åtta till tio personer med vapen ute på gatan larmades polisen till platsen.

En av poliserna drog sitt vapen och avlossade ett varningsskott, men det visade sig att allt handlade om en filminspelning och att personerna på plats var skådespelare, skriver Sydsvenskan.

– Hela situationen var väldigt realistiskt, säger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö.

”Direkt olämpligt”

Polisen är nu kritisk till att man inte hade underrättats om filminspelningen på förhand.

– Att spela in den typen av filmer i Malmö med vapen och narkotika – det är direkt olämpligt om man inte berättar det för oss innan, säger Sintéus.

Sex personer greps, men de släpptes senare och det gevär och den pistol som beslagstogs visade sig vara av typen softair.

– Seriösa filminspelningar brukar informera polisen. Även om det kommer att användas låtsasvapen. Jag hoppas att de förstår hur olämpligt det var att göra detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.