– Fynden kan ha med Lelle att göra. Men de behöver absolut inte ha det, säger Bo Lundqvist, chef för polisens kalla fall-grupp. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen: ”Vi ger inte upp”

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde dagen har sjöpolisens dykenhet nu jobbat i Jedenryds stenbrott vid Sibbhult. Än så länge har man inte hittat några spår efter turnéledaren Lelle Hildebrand som försvann för nästan 20 år sedan.

– Vi har hittat föremål som man kan fundera på om de kan kopplas till fallet men inget annat, säger Bo Lundqvist som är chef för polisens kalla-fallgrupp i södra Sverige.

Det innebär att dykarna kommer fortsätta jobba under onsdagen. Men stenbrottet är inte det enda stället man letar på.

Bo Lundqvist, kalla fall-gruppen polisen Syd Foto: Anna Gjöres

– Nej, det är en av de högprioriterade platserna, men vi letar också på andra ställen. Bland annat med hjälp av Missing People, försvaret och också dansk polis.

Flera sökstrategier

Under onsdagen sökte också en av polisens likhundar längs vattenytan och anhöriga var på platsen för att följa dykningarna. Om torsdagens dykningar inte heller resulterar i några spår efter Lelle Hildebrand, kommer polisen fortsätta med nya strategier för att försöka lösa fallet.

– Vi får helt enkelt sätta oss ner och prata om hur vi ska fortsätta. Området är fortfarande intressant och det är inte slut i och med det här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet