Stefan Sintéus, polischef i Malmö, uppmuntrar studenterna att arbeta under studierna. Foto: TT/Herman Svensson

Polisstudenter värvas – redan första skoldagen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen startade polisutbildningen på Malmö universitet. På plats fanns poliser från Malmö för att locka studenter till arbete under studierna.

– Vi vill att de ska lära känna organisationen. Därför berättade vi för studenterna att de kan söka sommarjobb hos oss, säger Stefan Sintéus, polischef i Malmö.

Sommarjobbet innebär administrativa jobb, så som passhantering, beslagshantering och receptionsverksamhet.

– Det än bra träning inför det riktiga yrket, genom att lära känna organisationen och strukturerna, säger Stefan Sintéus.

Positiv till utbildningen

Stefan Sintéus är glad att utbildningen har börjat i Malmö.

– Jag ser väldigt positivt på utbildningen. Det är bra att få en förankring i Skåne och Malmö. Vi hoppas att vi kan få en bra användning av studenterna.

Lyckades ni locka in några studenter i dag?

Jag tror att alla studenter både var nervösa och hade andra tankar. Vi kommer göra fler besök för att försöka få in dem i organisationen.

Bra för båda

Stefan Sintéus menar framför allt att ett sommarjobb kan hjälpa studenterna, men han menar också att det kommer underlätta för poliserna.

– Om vi får hjälp från studenterna kan vi omplacera under sommaren, då kan flera poliser få testa på olika roller, vilket är väldigt positivt för oss, säger Stefan Sintéus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.