Foto: Mikael Nilsson

Polispådrag på Toftanäs i Malmö är avblåst

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på tisdagen om att flera personer hade sett en man med pistolliknande föremål på Lönnebergagatan i Malmö. Enligt polisens ledningscentral har inget föremål hittats och ingen har gripits.

Runt 15-tiden på tisdagen fick polisens ledningscentral in flera samtal av personer som hade sett en man med pistolliknande föremål, på Lönnebergagatan i Toftanäs.

Polisen skickades till platsen där de fann en man som kontrollerades och sedan släpptes. Personen misstänks inte för något brott, enligt polisen.

– Flertal patruller har sökt efter pistolliknande föremål men inget vapen hittades och ingen har gripits, säger Filip Annas, polisens presstalesperson.

Enligt SVT:s utsände Mikael Nilsson fanns både polis och specialutbildad insatsstyrka på plats i Toftanäs. Området söktes igenom och man hade hjälp av vapenhund för att försöka hitta ett pistolliknande föremål.

Polisen lämnade platsen efter 17-tiden och enligt polisens ledningscentral finns det ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.