Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Paula Nilsson (M) i Ystad räknar med att Skånetrafiken ska ändra busstiderna så att eleverna på Österlen kan ta sig till skolan på ett rimligt sätt. Foto: Johan Dernelius/SVT

Kommunalrådet i Ystad: ”Det ska ske en förändring”

Uppdaterad
Publicerad

Ystads kommunalråd Paula Nilsson (M) hoppas att strulet med bussarna på Österlen ska vara löst snart. Hon har kontaktat sin partikamrat i Region Skånes kollektivtrafiknämnd för att få hjälp.

11 december kommer Skånetrafikens nya tidtabell. Och den passar dåligt för många elever som pendlar från byarna på Österlen till skolor i Ystad och Simrishamn, något som Ystads allehanda var först med att rapportera om.

Systrarna Miranda och Gabriella Ahlert i Glemmingebro tvingas välja mellan att komma för sent till skolan eller en timme för tidigt till Simrishamn respektive Ystad.

Hoppas på lösning

När kommunalrådet Paula Nilsson (M) fick höra om den nya tidtabellens konsekvenser tog hon kontakt med sin partikamrat Carina Zachau (M) som är ordförande i Region Skånes kollektivtrafiknämnd.

– Efter samtal med Skånetrafiken ser man nu över busstidtabellen, så att det ska ske en förändring. I värsta fall till terminsstarten 2023, säger Paula Nilsson (M).

”Har gått fel”

Och Skånetrafiken tittar nu på en möjlig lösning, bekräftar kollektivtrafiknämndens ordförande för SVT Nyheter Skåne.

Hon tror inte att man hinner göra om tidtabellen till 11 december när de nya busstiderna börjar gälla. Men till vårterminen räknar hon med att Skånetrafiken har hittat en lösning.

– Det här är viktiga grupper. Någonstans har det gått fel. Vi ska göra vårt bästa för att rätta till, säger Carina Zachau (M), ordförande i Region Skånes kollektivtrafiknämnd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.