Foto: SVT/PRIVAT

Politiker överväger att polisanmäla vårdcentralen

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Skånes avslöjande att Blomman vårdcentral felaktigt har fått betalt med skattepengar för fem omskärelser leder nu till politiska reaktioner.

Sjukvårdpolitikern Ulrika Heindorff (M) tycker att de felaktiga utbetalningar som skett för fem omskärelser på Blomman vårdcentral måste få tydliga konsekvenser.

Ulrika Heindorff (M), andre vice ordförande i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård, anser inte att det räcker att vårdcentralen betalar tillbaka de skattepengar som vårdcentralen har fått på felaktiga grunder.

Omskärelser i Skåne

– Det borde få konsekvenser utöver att betala tillbaka pengarna. Här gäller det att statuera exempel. Det är en lindrig konsekvens att man får betala tillbaka pengar som man inte hade rätt till från första början, säger Ulrika Heindorff (M) till SVT Nyheter Skåne.

Dubbelfel

Hon menar att det kan bli aktuellt att polisanmäla vårdcentralen. Men först planerar Ulrika Heindorff (M) att besöka Blomman vårdcentral och prata med vårdcentralen om de felaktiga utbetalningarna.

– Vårdcentralen har gjort dubbelt fel. De skulle inte ha utfört omskärelser eftersom vårdcentralen saknar avtal med region Skåne om det. De har också velat ha betalt för ett ingrepp och kallat det nåt annat, säger Ulrika Heindorff (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omskärelser i Skåne

Mer i ämnet