Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Den kärlek vi har fått går rakt in i hjärtat” säger Lady Busty, som tillsammans med Miss Shameless, inleder sin elfte säsong av Drag story hour på Malmö stadsbibliotek. Foto: Natalie Medic

Lady Busty och Miss Shameless redo för en ny säsong

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har Lady Busty och Miss Shameless läst sagor för barn på bibliotek. Men i höstas väckte de uppmärksamhet när flera debattörer och politiker kallade deras sagostunder för bland annat ”indoktrinering”.

– Vi väljer att fokusera på all den kärlek och stöd vi har fått, säger Lady Busty.

Under lördagen drog säsongspremiären för Drag story hour igång på stadsbiblioteket i Malmö, den elfte i ordningen. Men det som sticker ut från det vanliga är att det varit en minst sagt omtumlande höst, där politiker och skribenter kritiserat Lady Busty och Miss Shameless för deras sagostunder med barn.

– Kärleken vi får överväger allt har och hot, vi är så otroligt tacksamma för det stöd vi har fått, säger Lady Busty.

– Ja, det går rakt in i hjärtat, fyller Miss Shameless i.

Politiker och debattörer har ju sagt att ni håller på med en indoktrinering av barn, vad säger ni om det?

– Vi har hållit på med det här nu i sex år, hade vi hade pysslat med det som man påstår så hade biblioteken inte bokat oss. Det är svårt att förstå att vi har den här diskussionen 2023. Det handlar om en sagostund och böcker, säger Miss Shameless.

Budskap om självkänsla

Deras budskap till de som undrar hur deras sagostunder går till är att de själva får komma och se vad det handlar om.

– Tycker du om dig själv så kan du också släppa in andra och tycka om andra, det är dem samtalen vi för på sagostunderna. Det är så fantastiskt fint att få upplevs en sagostund, och få se vad det går ut på innan man dömer det, säger Lady Busty.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.