Rampen vid Vaktgatan i Limhamn stängs av efter klagomål kring buskörning med vattenskoter. Foto: Malmö Stad

Ramp i Limhamn stängs efter buskörning med vattenskoter

Publicerad

Efter klagomål om buskörning med vattenskotrar stängs nu den allmänna rampen i Limhamns Sjöstad för alla typer av vattenfordon.

Beslutet har tagits av tekniska nämnden i Malmö. Rampen ska nu förses med hinder som omöjliggör sjösättning från och med 28 juni .

Orsaken till beslutet är klagomål som inkommit dels på de trafikrelaterade problem på Vaktgatan, dels på att det körs vattenskotrar längs med Malmös kust och inne i kanalerna i höga hastigheter.

– Vi hoppas att den tillfälliga stängningen ska göra att det blir mindre problem vid Malmös kust och kanaler, samt att det bidrar till en säkrare trafiksituation på Vaktgatan och ett ökat lugn för fågellivet, säger Lars Johansson, enhetschef på fastighets- och gatukontoret. 

Fastighets- och gatukontoret ska istället försöka hitta en annan lösning inför sommaren 2022.

– Vad vi landar i får vi återkomma till närmare nästa säsong,  säger Lars Johansson.

Malmö stad är inte de enda som riktar in sig på vattenskotrar, här kan du se vad Kustbevakningen gör för att minska buskörandet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.