Rånare tvingade till sig skjuts till Arlöv

Publicerad

Två fall av mopedrån anmäldes i Lomma sent på lördagskvällen. I ett av fallen tvingades rånoffren att skjutsa gärningspersonen till Arlöv.

Vid 23.40 blir en polispatrull stoppad av en grupp ungdomar som berättar att de under knivhot blivit rånade på en moped av fyra okända gärningspersoner.

Tjugo minuter senare ringer ytterligare en person och meddelar polisen att man rånats på sin moped av en grupp om fyra gärningspersoner.

I det senare rånet tvingar gärningspersonerna sedan med sig offret och dennes vän att skjutsa gärningspersonerna till Arlöv. Där blir rånoffren avsläppta medan gärningspersonerna försvinner iväg på mopeden.

Kan finnas samband

Enligt polisens presstalesperson är informationen kring fallen just nu lite snårig men menar att det finns starka indikationer på att det rör sig om samma gärningspersoner i de två fallen.

– De är onekligen väldigt lika varandra, men det går inte att säga till hundra procent att det handlar samma gärningspersoner, säger Kim Hild på polisens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.