Rasmus Bengtsson på träning i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Rasmus Bengtsson: ”Hoppas att de är mänskliga”

Publicerad

Det krävs en mental topprestation om Malmö ska ha en chans att rubba Chelsea.

– Mot så här skickliga lag tar man lika mycket stryk psykiskt, säger mittbacken Rasmus Bengtsson.

Malmö FF var på väg mot en 0–2-förlust hemma mot Chelsea för en vecka sedan, men Anders Christiansens sena reducering gör att 16-delsfinalen av Europa League lever inför kvällens retur i västra London. MFF måste dock göra minst två mål på Stamford Bridge för att slå ut den stjärnfyllda klubben.

– Man hoppas ju att de är människor och mänskliga också. Skulle vi få första målet kan det bli lite darrigt på deras sida. Det svåra är bara att få det första målet, säger mittbacken Rasmus Bengtsson med ett skratt.

”Krävs en enorm insats”

Frågan är vilka spelare Chelsea skickar ut på sin hemmaarena mot MFF. I måndagens 0–2-förlust mot Manchester United i FA-cupen (0–2) valde den hårt pressade tränaren Maurizio Sarri ett ordinarie manskap. Nu talar mycket för att italienaren väljer att vila flera storstjärnor med tanke på söndagens ligacupfinal mot Manchester City på Wembley. Det är även osäkert om målvakten Kepa Arrizabalaga (lårskada), Davide Zappacosta (feber) och Pedro (känning i ett lår) är tillgängliga för spel.

– Vi har inte råd med att Chelsea gör en bra match, men det är klart att de kan underskatta oss och har tankar någon annanstans. Samtidigt krävs det en enorm insats från oss, säger Bengtsson.

Får inte ha bra dag på jobbet

Slår MFF ut Chelsea i kväll är det en dunderskräll. Londonklubben har bland annat fem Premier League-titlar, en seger i Champions League (2012) och en titel i Europa League (2013) på meritlistan.

– Ska vi gå vidare och vara realistiska krävs det att de inte har sin bästa dag på jobbet, säger Rasmus Bengtsson.

Malmö är vidare till åttondelsfinal vid 2–0-seger eller uddamålssegrar som är större än 2–1. Vid 2–1 till MFF väntar förlängning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.