Percy Nilsson och Dan Olofsson åtalas för grovt insiderbrott. Foto: Drago PrvulovicTT

Rättegång mot skånska näringsprofiler dröjer till nästa höst

Publicerad

Rättegången mot skånska näringslivsprofilerna Percy Nilsson och Dan Olofsson blir av först nästa höst. Tillsammans med tolv andra ska de ställas inför rätta misstänkta för insiderbrott.

– Det är ett väldigt omfattande mål med 14 tilltalade och 14 försvarare, säger Katarina Hasselberg, domstolshandläggare vid Stockholms tingsrätt.

Pågår i 25 dagar

Åtal för grovt insiderbrott väcktes i somras mot de skånska näringslivsprofilerna Dan Olofsson och Percy Nilsson i samband med försäljningen av fastighetsbolaget Victoria Park.

Insidermålet omfattar också tolv andra personer, en del av dem åtalade för handel med aktier i den danska teleoperatören TDC.

Rättegången kommer att pågå i 25 dagar och det har inte varit helt lätt för Stockholms tingsrätt att boka in målet.

– Några av huvudmännens försvarare hade en hel del uppbokat och man kan inte sätta in någon annan advokat, säger Katarina Hasselberg, domstolshandläggare.

Förnekar brott

Enligt stämningsansökan har Dan Olofsson tipsat Percy Nilsson om den stora fastighetsaffären i Malmö innan den blev offentlig på aktiemarknaden, men båda förnekar brott.

Se i videon hur ett klassiskt insiderbrott kan gå till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.