Teckning inifrån rättssalen. Peter Madsen sitter med ryggen emot åhörarna. Foto: Johan Hallnäs/TT

Rätten visade filmer från Madsens dator – mot hans vilja

Uppdaterad
Publicerad

På Peter Madsens dator har man hittat egeninspelade sexfilmer, animerade filmer där en tecknad tjej blir halshuggen och en film som påstås föreställa ett autentiskt kvinnomord. Under förhöret visades filmer upp för rätten.

Åklagaren berättade och visade upp filmer och texter som hittades i Peter Madsens dator, som beslagtogs i hans verkstad. Han menade att filmer från Madsens dator skulle visas upp för rätten då han hävdade att det hade betydelse för de frågor han ställde.

Detta protesterade Peter Madsen mot. Men domaren gick på åklagarens linje och en animerad film där en tecknad tjej blir halshuggen visades upp för rätten. Ytterligare en animerad film visades upp, där kvinnor spetsas på pålar genom underlivet och får halsen avskurna.

Sedan visades en film som påstås föreställa ett autentiskt kvinnomord. Filmen ska Madsen ha sökt på samma dag som han åkte ut i ubåten med Kim Wall. Den visades enbart för rättens ledamöter och inga åhörare eller journalister fick se den.

Under förhöret framgick det även att Peter Madsen spelat in egna sexakter.

I datorn fanns också texter som handlar om att köra upp vassa föremål i kvinnors underliv och om att skära halsen av kvinnor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet