Rattfull körde i 180

Uppdaterad
Publicerad

Föraren körde i 180 kilometer i timmen och bilen var på väg in i mitträcket när polisen lyckades stoppa den på E22:an utanför Lund. En väktare i Eslöv uppmärksammade den vingliga färden vid halv tretiden natten mot onsdag.

En väktare i Eslöv kontaktar polisen sedan han sett en bil som körde så vingligt att han misstänkte att föraren var full. Väktaren kör efter bilen från Eslöv ut på E22:an mot Lund under färden lämnar han och positioner till polisen.

– Vi hittade då efter hans angivelser en bra plats i norra Lund där vi kunde vinka in honom, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Bilen kördes vingligt och i hastighet på ca 170 – 180 km. Strax innan den stoppades var den nära att köra in motorvägens mittvajer.

Enligt polisen är bilföraren, en 54-årig man, är kraftigt påverkad. Dessutom saknade han körkort och togs med till polisstationen i Lund för provtagning..

– Jag vet inte exakt vad provet visade men det var så pass att han fick sova ruset av sig i fyllearresten, säger Stephan Söderholm.

54-åringen är misstänkt för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.