Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rättsexpert Tova Bennet menar att Eslövsföräldrarnas straff skulle kunnat bli längre. Foto: SVT

Rättsexperten Tova Bennet om ättiksfallet: Föräldrarna kunde fått längre fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

Föräldraparet i Eslöv, som bland annat varit misstänkta för att ha förgiftat sin dotter med ättika, dömdes under torsdagen mot sitt nekande till åtta års fängelse. Ett straff som skulle kunnat ha varit längre, menar rättsexperten Tova Bennet.

Föräldrarna stod åtalade på totalt åtta punkter.

– För synnerligen grov misshandel är maxstraffet tio år, säger Tova Bennet, som är biträdande universitetslektor vid Lunds universitet.

Flicka i Eslöv förgiftad av ättika

Hon menar att domstolen gått på åklagarens linje. Utöver grov misshandel döms föräldrarna även för exempelvis olaga frihetsberövande, som också har ett maxstraff på tio år.

– Så kanske med den här sammanlagda brottsligheten så skulle man kunna tänka sig ännu längre fängelsestraff, säger Tova Bennet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flickans föräldrar misstänks bland annat för att ha låst in henne i tvättstugan, tagit bort dörrhandtaget från insidan och bundit fast henne i en bilbarnstol. I videon får du en sammanfattning av fallet – på 60 sekunder. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flicka i Eslöv förgiftad av ättika

Mer i ämnet