Arkivbild Foto: Johan Nilsson/TT

Chefer gick före i vaccinationskön – Region Skåne utreder

Publicerad

Region Skåne utreder just nu ett fall där flera chefer på en kommunal förvaltning i Malmö gått före i den prioriteringsordning som gäller för vaccinationer mot covid-19, skriver Sydsvenskan. Det är det tredje fallet som regionen haft på sitt bord.

I ett mail till Sydsvenskan skriver avdelningschefen för den kommunala förvaltningen att man erbjöd 16 doser vaccin till personal som man ansåg vara viktiga för att arbetet på förvaltningen.

Region Skåne har tidigare gått ut med att de som först ska erbjudas vaccin är äldre som bor på särskilda boenden, har hemtjänst samt vårdpersonal.

Coronavirus i Skåne

– Det ska inte gå till så. Även om det är kommunens ansvar att skicka rätt personer till vaccinering, så måste vi titta på hur det gick fel och hur vi kan bli tydligare när vi kallar kommunens personal till vaccination. Därför behöver det här utredas, säger Maria Landgren, vaccinsamordnare på Region Skåne till tidningen.

Region Skåne har tidigare utrett två fall där det fanns misstanke om att prioritetsordningen för vaccinering inte följts. I ett av fallen anser regionen att prioriteringsordningen inte följdes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet