Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Svågertorp i Malmö är en av de platser där man nu kan genomföra självtester i sin egen bil. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Skåne inför bilburna självtester för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag måndag inför Region Skåne bilburna självtester för covid-19. Den som vill testa sig kan sitta kvar i sin egen bil på en provtagningsplats men testet måste bokas i förväg.

Under dagen öppnade fem nya provtagningsplatser för covid-19. I Malmö är det två stycken, samt en vardera i Lund, Helsingborg och Kristianstad. Det skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.

Måste bokas

Den som vill boka ett självtest måste först boka en tid på Sjukvårdsupplysningens hemsida 1177.se. Därefter kan den som vill testa sig köra till en provtagningsplats. Där kommer vårdpersonal att lämna över testet genom bilrutan, så att den som vill testa sig själv kan göra detta i bilen.

Fler platser på gång

Region Skåne berättar att ytterligare provtagningsplatser kommer att tillkomma inom en vecka i Hässleholm, Ängelholm och Ystad – samt i Malmö och Lund, utöver de som redan finns där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet