Det råder högt tryck på Skånes vårdavdelningar med rekordmånga inlagda covidpatienter efter helgen. Foto: Johan Nilsson/TT

Rekordmånga covidpatienter på sjukhus i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen uppgår antalet patienter med covid-19 inlagda på skånska sjukhus till sammanlagt 359 personer. Det är flest inläggningar hittills i Skåne sedan pandemins början.

333 covidpatienter vårdas på vårdavdelning och 26 patienter får intensivvård i Skåne. Det visar måndagens lägesrapport. Antalet inlagda patienter har ökat med 51 personer sedan i fredags.

Totalt har nu 43 414 skåningar konstaterats med covid-19 sedan i våras. Sedan i fredags har antalet nya konstaterade covidfall ökat med 2 808.

Coronavirus i Skåne

Sammanlagt 533 personer med covid-19 har rapporterats avlidna till och med den 14 december i Skåne. Det är en ökning med 39 avlidna personer sedan den 9 december.

Nya skärpta råd i Skåne

Från och med idag gäller nya nationella råd för att minska smittspridningen av covid-19 i Region Skåne. De nya råden ersätter de tidigare regionala rekommendationerna som hittills gällt i Skåne.

Utöver de nationella råden gäller nu även extra anpassningar i Skåne.

– Vi har en mycket allvarlig situation i Skåne och har därför valt att göra vissa anpassningar utifrån hur smittspridningen ser ut här. Till exempel vill vi betona att inte besöka köpcentrum eller affärer om man inte måste. Man bör inte vara fler än max åtta personer när man idrottar och man ska bara åka kollektivtrafik om man måste, till exempel till sitt arbete eller skola, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Skåne, i ett pressmeddelande på måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet