Foto: Martina Holmberg / TT

Rektor åtalas – köpte resa och underkläder för skolans pengar

Uppdaterad
Publicerad

En rektor för en fristående skola i Skåne åtalas för att ha köpt allt från en resa till ett badkar åt själv för skolans pengar. Rektorn ska dessutom ha förfalskat signaturer och fakturaunderlagen.

Rektorn åtalas för grov trolöshet mot huvudman efter att ha blivit påkommen med att ha gjort inköp till sig själv för skolans pengar. Det handlar bland annat om en resa för två till Spanien, underkläder, parfym, badkar, kamera och lackering av dörrar. Bland inköpen finns också en fåtölj för nästan 15 000 kronor, en skärbräda för 2 000 och en tvättmaskin för drygt 11 000 kronor.

Totalt handlar det om drygt 180 000 kronor som rektorn ska ha gjort inköp för.

Nekar till brott

Rektorn ska dessutom ha förfalskat signaturer då hon attesterat inköpen till sig själv. Totalt handlar det om 43 inköp under 2015-2018. Hon förnekar brott. Hon arbetar inte längre som rektor på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.