Advokat Therese Ståhlnacke vid häktingsförhandling I Malmö Tingsrätt. En 19-årig man häktas misstänkt för inblandning i mordet på en kvinna i Ribersborg i Malmö i måndags Foto: Anders Bjurö/TT

Försvarsadvokaten: ”19-åringen är lättad och chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkta 19-åringens försvarsadvokat är övertygad om att han kommer avskrivas från utredningen trots att han fortfarande är aktuell enligt åklagaren.

Enligt 19-åringens försvarsadvokat Therese Ståhlnacke var det väntat att hennes klient skulle släppas

– Ja, det var väntat, därför att alla misstankar mot honom var att han var registrerad på en bil som han inte äger. Den bilen har registreras på honom av en okänd person några dagar innan mordet.

”Inte hans handstil”

Therese Ståhlnacke uppmanade polisen att ta ett handstilsprov för att belägga om det var 19-åringen som skrivit på handlingarna för ett ägarbyte som skickats in till Transportstyrelsen.

– Det är inte hans handstil. Det är dessutom felaktiga personuppgifter som skickats in, säger Therese Ståhlnacke.

Hur reagerade 19-åringen på att han nu släpps?

– Han är lättad och samtidigt chockad över att ha varit misstänkt Han är tagen av situationen.

Men han är fortfarande misstänkt – hur ser ni på det?

– Förstår inte det, jag är övertygade om att han kommer bli avskriven.

Har han kunnat hjälpa polisen med utredningen under den här veckan han har suttit häktad?

– Nej, det har han väl egentligen inte för han känner ju inte till något om det här ärendet. Men han har ju medverakt så gott han har kunnat, han har svarat på de frågor han har fått, säger Therese Ståhlnacke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.