Mest regn blir det i de västra delarna av Skåne. Så här såg det ut vid en översvämning i Rydebäck i Helsingborg år 2015. Foto: TT

Regnoväder på gång – risk för översvämningar i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Det är risk för stora regnmängder i Skåne på måndagskvällen och natten mot tisdag. SMHI talar om skyfallsliknande regn och varnar för översvämningar. 

– Det är ett spännande lågtryck som klumpar ihop sig från olika håll. Det kan bli väldigt mycket regn på kort tid, runt 35 millimeter lokalt, säger SVT:s meteorolog Åsa Rasmussen. 

Risk för översvämning

Regnet börjar under måndagskvällen och fortsätter under natten mot tisdag.

SMHI varnar för översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag. Det finns även risk för översvämmade vägar. 

Mest i västra Skåne

– Västra delarna av Skåne får mest regn men även på Österlen kan det regna. Det här är ett typiskt väder då det kan regna jättemycket på ett ställe och nästan ingenting på ett annat, säger Åsa Rasmussen. 

SMHI har ännu inte gått ut med någon klass 1-varning, men skriver på hemsidan att det kan komma en sådan om prognoserna blir säkrare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Håll hårt i paraplyet” – hör SVT:s meteorolog om höstvädret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer