Synagogan i Malmö Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö stad samarbetar med judiska församlingen

Uppdaterad
Publicerad
Arbetet mot antisemitism förstärks i Malmös skolor. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott vid sitt sammanträde på måndagen.

Många undersökningar har visat att antisemitismen fortsätter att vara ett stort problem på många platser i världen och i Europa, Malmö inräknat, skriver kommunledningen i Malmö i ett pressmeddelande.

Nu ska Malmö stad fördjupa sitt samarbete med den judiska församlingen. Syftet är att motverka antisemitism.

– Malmö ska vara en öppen och inkluderande stad. Alla Malmöbor ska känna sig trygga i att kunna utöva sin kulturella identitet, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Malmö vill ha nytt museum

Nästa år ska Malmö 2020 ska stå värd för den internationella konferensen för hågkomst om Förintelsen.

– Det är oerhört viktigt att vi nu ser till att stadens samarbete med Judiska församlingen verkligen fördjupas och breddas, och att arbetet mot antisemitism i Malmö förstärks, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

– Tillsammans arbetar vi dessutom för att det planerade museet om Förintelsens överlevare ska hamna i Malmö, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer