Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vännen, väktare och arrestchefen berätta om vad som hände sista dygnet då Michelle dog i en arrestcell. Foto: Dokumentärserien Frihet är dunder

Så var Michelles sista dygn – hittades livlös i arrestcell

Publicerad

20-åriga Michelle hittades livlös inlåst i en arrestcell 2016 och dog av en överdos. Dagen före hennes död tog behandlingshemmet där hon vårdades henne till psykiatrin i Lund. I dokumentärserien “Frihet är dunder” berättar berörda personer om vad som hände under hennes sista dygn i livet. 

Michelle missbrukade droger från tidiga tonåren och åkte in och ut på behandlingshem. Hon planerade själv att skriva en bok om sitt liv och i dokumentärserien Frihet är dunder medverkar hennes mamma Ann-sofie och vänner för att de vill ge röst åt Michelle.  

3-4 november 2016 blev Michelles sista dygn i livet. Eftersom hon bedömdes vara självmordsbenägen hade hon släppts av det behandlingshem där hon vårdades och förd till psykiatrin i Lund. Men där blev hon inte tvångsintagen utan släpptes istället. En väktare såg henne driva runt drogpåverkad i Lund under natten. Polis tog henne till arresten där hon några timmar senare hittades livlös. Hon dödförklarades sedan på sjukhus. I klippet ovan hör du vännen Javi, väktaren och arrestchefen i Lund berätta.

”Torsk och fastnar där”

Vännen Javi beskriver också hur hon och Michelle snabbt utvecklade ett beroende efter att ha testat droger första gången.  

– Euforin man hamnar i är övermäktig och då börjar jakten direkt. Det är det man behöver för att må bra. Och så är man torsk och fastnar där. 

Se hela dokumentärserien om Michelle – “Frihet är dunder” på SVT Play.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer