Foto: TT

Såg hittad i Kögebukten – nära Madsens rutt

Publicerad

Köpenhamnspolisen har hittat en såg i Kögebukten i närheten av rutten som polisen bedömer att mordmisstänkte Peter Madsens ubåt körde i augusti.

Dykare hittade under onsdagen en såg i Kögebukten i samband med det fortsatta sökningsarbetet i samband med mordet på journalisten Kim Wall.

– Sågen undersöks nu av våra kriminaltekniker för att ta reda på om det är den såg som vi misstänker har kopplingar till ubåtshistorien, säger vice polisinpektör Jens Moller Jensen i ett pressmeddelande.

Han berättar att de saknar Kim Walls armar och därför fortsätter att dyka i havet. Men var de dyker vill den danska polisen inte berätta.

Några ytterligare kommentarer ger polisen inte i nuläget.

Fortsatta undersökningar av fynden

I fredags hittade polisen kroppsdelar och kläder i Kögebukten som identifierats som Kim Wall. Fynden beskrivs som ett genombrott i ubåtsfallet.

– Vi genomförde flera dyk under torsdagen och fredag i Kögebukten. I går förmiddag hittades en påse med Kim Walls kläder och saker. I samma påse låg det en kniv och tyngder som skulle hålla nere påsen under vattnet, sa Jens Möller under presskonferensen.

Under häktningsförhandlingarna har Peter Madsen tidigare hävdat att Kim Wall dog i olycka ombord på ubåten Nautilus, där hon fick en 70 kilo tung metallucka i huvudet.

– Nattens obduktion av likdelarna har visat att det inte finns tecken på frakturer eller trubbigt våld mot kraniet, sa Jens Möller.

Enligt honom är det ännu inte klarlagt hur Kim Wall dog. Det rättsmedicinska insititutet vid Rigshospitalet kommer därför att fortsätta undersökningen av fynden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet