Utvisningen av Kingsley Sarfo har tillfälligt stoppats av Högsta domstolen då ny bevisning framkommit, skriver UNT. Foto: Bildbyrån

Sarfos utvisning skjuts upp

Publicerad

Förre Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo dömdes 2018 till fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn. Han har avtjänat sitt fängelsestraff och skulle utvisats i närtid. Men nu stoppas utvisningen då riksåklagaren återupptagit förundersökningen på grund av ny bevisning, skriver UNT.

Den nya bevisningen är ett födelsecertifikat som framkommit nyligen och som Upsala Nya Tidning var först att rapportera om. Enligt födelsecertifikatet ska flickan inte varit 14 utan 15 år gammal vid de tillfällen som ligger till grund för domen.

Sarfos försvarare Thomas Bodström menar således att det inte rör sig om våldtäkt mot barn och att domen därmed är felaktig.

Kingsley Sarfo har hela tiden medgett att han haft en sexuell relation med flickan men att det ska ha skett frivilligt och att han trott hon var äldre.

Utvisning stoppas

Nu har alltså Högsta domstolen beslutat att för tillfället skjuta upp utvisningen av Kingsley Sarfo, då riksåklagaren tagit upp förundersökningen igen med den nya bevisningen.

– Det är ett väldigt positivt beslut. I och med att man återupptar förundersökningen så kommer han att få en ny chans och prövning av det här. Dessutom kommer han inte att kunna utvisas under prövningen. Går det rätt så får han rätt, resning och uppehållstillstånd, säger Sarfos advokat Thomas Bodström till UNT.

SVT Nyheter Skåne har sökt Kingsley Sarfos försvarare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer