Kingsley Sarfo. Foto: TT

Kingsley Sarfo döms för våldtäkt även i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Kingsley Sarfo, den sparkade spelaren i Malmö FF, fick i dag sin dom av hovrätten. Han döms till två år och åtta månaders fängelse för våldtäkt mot barn i tingsrätten. Han utvisas också på 10 år.

Sarfos advokat Mikael Sundman kallade nya vittnen till hovrättsförhandlingarna. Vittnesmålen skulle enligt försvaret vara bevis för att Sarfo inte hade sex med flickan vid de två tillfällen som åklagaren påstår.

– Jag har alltid förhoppningar om att domstolen tar till sig min argumentation, sa Mikael Sundman inför domen.

Men de nya vittnena ändrade ingenting.

– Uppgifterna från de nya vittnena i hovrätten är inte oförenliga med vad flickan berättat och lämnar inget utrymme för tvivel att de haft samlag på det sätt hon berättat, säger hovrättsrådet Bob Nilsson Hjorth i en kommentar.

Kingsley Sarfo nekar inte till att ha haft en sexuell relation med den då 14-åriga flickan. Flickan har sagt att hon frivilligt hade sex med fotbollsspelaren. Men Sarfo har hela tiden sagt att han trott att flickan var äldre. Eftersom våldtäktsåtalet gäller specifika tidpunkter i Malmö ansåg försvaret att Sarfo skulle frikännas då han inte haft sex med flickan just då.

Men hovrätten fastställde tingsrättens dom som dömde Sarfo för våldtäkt mot barn. Straffet blir två år och åtta månaders fängelse. Sarfo döms också till tio års utvisning samt att betala skadestånd på 150 000 kronor. Hovrätten säger att det är bevisat att flickan var under 15 år vid tillfällena och att Sarfo insett det. Därför döms han för våldtäkt.

MFF kräver ekonomisk ersättning

Malmö FF sade upp kontraktet med Kingsley Sarfo med omedelbar verkan i samband med domen i tingsrätten den 8 juni. Klubben meddelade också att Sarfo skulle krävas på den engångsbonus han fick i samband med att han skrev på för klubben.

Dessutom aviserade MFF att krav på ekonomisk ersättning skulle riktas mot Sarfos tidigare klubb Sirius, där han spelade när brotten ska ha begåtts.

MFF:s vd Niclas Carlnén vill inte svara på om någon ersättning betalats tillbaka från Sarfo eller Sirius.

– Vi har inga ytterligare kommentarer än vad vi sagt tidigare om processen, svarar Niclas Carlnén i ett mejl till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer