Kingsley Sarfo spelade tidigare i Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Straffet står fast – ingen HD-prövning för Sarfo

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen meddelar inget prövningstillstånd för målet om den före detta MFF-spelaren Kingsley Sarfo som även i hovrätten dömdes för två våldtäkter mot en 14-årig flicka, rapporterar lokala medier.

Sarfo dömdes av hovrätten till fängelse i två år och åtta månader. Han ska också betala ett skadestånd på 150 000 kronor till flickan och utvisas från Sverige i tio år.

Efter tingsrättens dom fick Sarfo sparken från Malmö FF och föreningen meddelade att spelaren skulle krävas på den sign on-bonus han fick när han värvades till klubben.

Under förhandlingarna i tingsrätten och hovrätten nekade Sarfo till brott. Spelaren har uppgett att han har haft sex med flickan, men menar att han inte ska ha vetat om att hon var under 15 år. Hovrätten delar dock tingsrättens uppfattning om att spelaren har vetat om att hon var under 15 år genom att i två olika konversationer via sociala medier ha bekräftat att han uppfattat att flickan bara var 14 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer