Kingsley Sarfo. Foto: TT

Efter våldtäktsdomen – Sarfo sparkas av MFF

Uppdaterad
Publicerad

I fredags dömdes Malmö FF:s Kingsley Sarfo till två år och åtta månaders fängelse för våldtäkt mot barn.

Nu får han också sparken från klubben.

– Vi har inte pratat med honom. Men han har mottagit beskedet och han fick informationen i dag av häktespersonalen, säger VD:n Niclas Carlnén till SVT Nyheter Skåne.

Sarfo kom till Malmö FF från Sirius förra sommaren och det var där han spelade när brotten begicks.

Den 23-årige ghananen dömdes i fredags för två fall av våldtäkt mot barn. Ett av brottet ska ha ägt rum någon gång mellan 1-7 september 2016, den andra händelsen ska ha inträffat 1 juni 2017. Sarfo utvisas nu ur landet tio år framåt och ska betala 150 000 kronor i skadestånd.

Fotbollsspelaren nekar till brottet, men erkänner att han har haft sex med den 14-åriga flickan vid ett tillfälle. Han hävdar att han trodde att hon var äldre. Åklagarens huvudsakliga bevisning var konversationer på sociala medier. Sarfo nekar till att ha skrivit meddelandena, men är motbevisad enligt tingsrätten som menar att den 14-åriga flickan varit tydlig med sin ålder.

”Oförenligt med MFF:s värdegrund”

Trots det har han alltså stämt träff med henne och haft sex i en kompis lägenhet. Flickan har sagt att samlaget var frivilligt, men enligt tingsrätten kan en 14-åring inte samtycka till att ha sex och därför dömdes fotbollsspelaren.

Nu får han också sparken från Malmö FF.

”Kingsley Sarfo avskedas med omedelbar verkan efter tingsrättens fällande dom”, skriver klubben på sin hemsida och fortsätter:

”Handlingarna är oförenliga med MFF:s värdegrund och de uppförandekrav som ställs på föreningens representanter. Malmö FF kommer att agera mot både spelaren och hans tidigare klubb för att ta tillvara föreningens ekonomiska intressen”.

Klubben agerar mot Sarfo

Malmös VD Niclas Carlnén bekräftar för SVT Nyheter Skåne att klubben kommer att agera mot Sarfo.

– Vi kommer att kräva sign-on-bonusen av honom.

Hur mycket pengar rör det sig om?

– Det vill jag inte kommentera.

Enligt Sydsvenskan handlar det om ett miljonbelopp, men inte mer än två miljoner kronor.

MFF kommer också att agera mot Sirius.

– Jag har pratat med Sirius.

Vad pratade ni om?

– Den dialogen kommer att skötas mellan klubbarna och inte i media. Mer än så kommenterar jag inte, säger Carlnén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.