Sexchattande politiker tvingas bort

Uppdaterad
Publicerad

Den skånska politiker i 35-årsåldern som sexchattade med SVT Nyheters fiktiva 14-åring tvingas nu att lämna sina uppdrag.

En politiker i 35-årsåldern bad vår fiktiva profil, 14-åriga Sara, att skicka bilder på sig själv i trosor. Trots att han själv nämnt att det fanns en risk för att få ”peddostämpel” fortsatte han.

– Jag kände mig ensam, sa han till SVT Nyheter när vi sökte upp honom.

Sexbrott mot barn

Redan då sa mannen att han skulle avsäga sina politiska uppdrag. Men när SVT kontrollerade det tio dagar senare hade han fortfarande inte avgått.

Men idag lämnar mannen nya besked.

”Har pratat med partiet”

– Jag kommer att säga ifrån mig allt, det här är inte hållbart, säger han.

Politikern berättar att partiledningen i kommunen har uppmanat honom att avgå. Därför kommer han också att skriva under ett papper där han avsäger sig sina uppdrag.

Gruppledaren för partiet i den kommun där mannen verkade säger till SVT Nyheter att han reagerade med bestörning när han fick samtalet av mannen.

– Man blir både bestört och ledsen.

Men beskedet från ledningens sida är klart.

– Han inser att han har begått ett stort misstag och nu får han ta konsekvenserna av sitt agerande. Han kan självklart inte ha politiska uppdrag efter det här, säger gruppledaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexbrott mot barn

Mer i ämnet