Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Boende i Kinesiska muren lättade efter beskedet om MKB:s köp Foto: SVT/Bernard Mikulic

Boende i Kinesiska muren lättade efter beskedet om MKB:s köp

Uppdaterad
Publicerad

Sibel Hasan riskerar att få tillbaka mindre än hälften av vad hon har i lån på sin lägenhet i Kinesiska muren. Trots det är hon lättad över att MKB troligen kommer att ta över fastigheten.

– Det känns bra, även om man har gått med en viss förlust. Det här handlar inte bara om pengarna, säger hon.

På torsdagskvällen togs beslut om att bostadsrättsföreningen Taxeringsrevisorn 2 i Kinesiska muren troligtvis säljs till MKB.

Sibel Hasan har inte bott i sin lägenhet på ett tag eftersom hon studerar på annan ort men har haft svårt att hitta en andrahandshyresgäst på grund av omständigheterna i föreningen. Trots att hon får tillbaka mindre än hälften av vad hon betalt för sin bostadsrätt så är hon lättad.

– Jag har varit inställd på att allting ska gå i konkurs.

Mest glad för barnfamiljerna

Själv kommer hon inte att bo kvar i lägenheten när den övergår till att bli en hyresrätt men är glad att möjligheten kommer att finnas för barnfamiljerna i föreningen.

– Det som gör mig mest glad är att alla barn som växer upp i det här området slipper bo i mögel och fuktskadade hem, säger hon.

Kvar har hon skulder på lite över 400 000 kronor för en lägenhet hon knappt bott i, och hela upplevelsen är något hon menar kommer att sätta spår för livet.

– Det är ju jobbigt, men man kommer kunna lösa bort hälften av lånet.

Besked från banken

Det sista som kvarstår för att det inte ska bli någon exekutiv auktion är att Handelsbanken återkallar sin förfrågan till Kronofogden. Något sådant besked hade inte kommit på fredagseftermiddagen och banken vill inte kommentera ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kinesiska muren i Malmö

Mer i ämnet