Kim Wall. Foto: SVT

Kim Walls sista sms till pojkvännen: ”Jag älskar dig”

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleddes rättegången mot Peter Madsen, åtalad för att ha mördat journalisten Kim Wall. I rättssalen har de sista meddelandena som Wall skickade till sin pojkvän lästs upp:
”Jag är fortfarande vid liv förresten, men vi är på väg ner nu,” står det i meddelandet.

Walls sista meddelanden var beskrivningen av hur de var på väg att dyka med ubåten under vattnet, och en försäkran om att hon älskade honom.

”Jag är fortfarande vid liv förresten, men vi är på väg ner nu”, ska Wall ha skrivit till sin pojkvän klockan 20.16.

”Jag älskar dig!!!”. ”Han tog med kaffe och kakor också”, skrev hon, enligt dr.dk.

Telefonerna försvunna

Peter Madsens och Kim Walls telefoner har inte blivit funna. Däremot har polisen lyckats återskapa en säkerhetskopia av Madsens telefon fram till kvällen 10 augusti.

Rättegången inleds i dag den 8 mars med åklagarens sakframställan och förhör med Peter Madsen.

Nekar till mord

Peter Madsen är åtalad för mord, brott mot griftefriden och sexuellt våld mot Kim Wall. Han har erkänt att han har styckat den svenska journalistens kropp och sänkt kvarlevorna i havet, men förnekar mord.

Madsen har ändrat sina förklaringar under utredningens gång, från att hon först satts i land, därefter skulle ha fått en tung lucka i huvudet och sedan skulle ha dött av undertryck eller möjligen gaser i ubåtens inre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet