Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet får du bland annat höra en politiker kalla de andra för ”en bunke dårar”. Foto: Sjöbo kommun

Sjöbopolitiken ska bli trevligare med nya regler

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra fullmäktigemötet i Sjöbo krävdes familjenämndens ordförandes avgång efter att hon kallat en annan politiker för idiot. Nu inför kommunen nya regler för att det ska vara trevligare ton under kommande möten.

Fullmäktiges presidium och partiernas gruppledare hade ett extramöte i förra veckan då de diskuterade förra fullmäktigemötet, något som Skånska Dagbladet rapporterat om.

Klipp från förra fullmäktigemötet, som skedde digitalt och även direktsändes på Facebook, har spridits på internet – till exempel har två filmsnuttar från sammanträdet tillsammans drygt 800 000 visningar på Instagram.

Bland annat kallade ledamoten Susan Melsen (M) – som dessutom är ordförande i familjenämnden – en annan politiker för idiot, när hon trodde att hennes mikrofon var avstängd. Hon har tidigare sagt till SVT Nyheter Skåne att hon ångrar sig djupt.

– Det var en jättemiss, helt klart. Som ordförande har man lite större ansvar än ledamöterna hur man beter sig, men gjort är gjort. Vi som politiker är inte bättre än andra och jag får stå mitt kast, sa Susan Melsen.

I videoklippet får du höra om några av åtgärderna som Sjöbopolitikerna nu vidtagit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer