Läkarnas protester gör att rekryteringen av ny sjuhuschef på CSK får göras om. Foto: SVT

Sjukhuschef hoppar av efter protester

Uppdaterad
Publicerad

Den tilltänkta sjukhuschefen i Kristianstad har valt att dra tillbaka sin ansökan. Nu ska rekryteringsprocessen göras om.

– Jag beklagar att vi måste göra om rekryteringsprocessen. Den tilltänkta sjukhuschefen är en erkänt duktig chef och ledare och jag är övertygad om att hon framgångsrikt hade kunnat leda CSK in i framtiden, säger regiondirektör Alf Jönsson.

Det var i förra veckan som drygt 200 läkare på Centralsjukhuset, CSK, i Kristianstad gick ut i media och kritiserade valet av ny sjukhuschef. De ville ha central förhandling och att en annan kandidat skulle tas fram.

Kritiken gav resultat

– Jag kan förstå hennes beslut utifrån det motstånd som framkommit från läkarkåren. Det är ledsamt både för kandidaten och för oss som arbetsgivare att vi hamnat i detta läge, säger Karin Bengtsson, till förordnad förvaltningschef för Skånevård Kryh. 

Rekryteringen av ny sjukhuschef i Kristianstad ska göras om. På sjukhusen i Trelleborg, Landskrona, Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad och Ystad är tillsättningen av sjukhuschefer klar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.