Lugis Hanna Blomstrand och H65 Höörs Anna Johansson i en duell under 2016. Foto: Bildbyrån

Skånederby i semifinalerna

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det blir en skånsk semifinal mellan H65 Höör och Lugi i damernas SM-slutspel. H65 besegrade kvartsfinalmotståndaren Skövde i tre raka matcher i onsdags.

Ifjol slog Lugi ut H65 Höör i kvartsfinalen men nu får de alltså mötas i semifinal. LUGI HF blev klart för vidare SM-slutspel redan i tisdags när de slog Kristianstad HK i den tredje raka kvartsfinalmatchen.

De andra semiifinalen kommer att spelas mellan IK Sävehof och  Skuru IK som också vann sina respektive kvartsfinalserier med 3–0 i matcher.

I egenskap av seriesegrare fick IK Sävehof välja mellan de två sämst placerade av de kvarvarande lagen, trean Skuru IK och fyra H65 Höör. Valet föll på Nackalaget Skuru IK, vilket innebär att det inte blir någon fjärde raka SM-final lagen emellan. 

– Vi hade två jämbördiga lag att välja mellan och det var små parametrar som avgjorde. Vi vägde för och emot och valet föll på Skuru. Vi vet deras styrkor och svagheter och har stor respekt för dem, säger Sävehoftränaren Henrik Signell till Svensk handboll.

SM-finalen spelas i Malmö Arena lördagen den 27 maj. 

Datum för semifinalerna

Semifinal 1 – 29 april – Lugi – H65 Höör  och Sävehof – Skuru

Seminfinal 2 – 6 maj – Lugi – H65 Höör  och Sävehof – Skuru

Semifinal 3 – 13 maj – Lugi – H65 Höör

Semifinal 3 – 14 maj – Sävehof – Skuru

Ev semifinal 4 – 17 maj – Lugi – H65 Höör  och Sävehof – Skuru

Ev semifinal 5 – 20 maj – Lugi – H65 Höör  och Sävehof – Skuru

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.