Foto: TT

Skånetrafiken utlovar kortare restid och fler avgångar över Öresundsbron

Uppdaterad
Publicerad

I samarbete med sina danska kollegor har Skånetrafiken arbetat för fler avgångar och kortare restider sedan beskeden om slopade id-kontroller. Från 4 september sätts nu sju nya tåg in under rusningstid och restiden förkortas på Hyllie och Malmö C.

Från den 4 september kommer Skånetrafiken och DSB att köra fler avgångar i rusningstrafik över Öresundsbron. Det hela rör sig om fyra extra tåg på morgonen från Malmö central till Köpenhamn och tre extra tåg tillbaka på eftermiddagen.

– Vi har agerat pådrivande, värnat om våra resenärer och hittat en lösning där vi kan förbättra förbindelsen över Öresund, säger Daniel Lind, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

ID-kontroller vid Öresundsbron

LÄS MER: Regeringen avskaffar id-kontroller

Fallande tåg

Tillsammans med sina danska kollegor har nu Skånetrafiken arbetat fram nya scheman för hur tågen ska gå. Bland annat vill man undvika “fallande tåg” på Malmö central, det vill säga de tåg som behövt stanna i 15 minuters uppehåll.

Men genom att uppehållstiden på Kastrup och Hyllie nu kan kortas, så kan det längre uppehållet på Malmö central kortas utan att resten av Skånes tågtrafik påverkas.

– Äntligen kan vi få en sammanhängande resa som nästan går lika fort som den gjorde innan gränskontrollerna, säger Daniel Lind.

Utöver fler avgångar i rusningstid kommer även restiden förkortas, det är möjligt att tiden på både Kastrup, Hyllie och Malmö blir kortare. Enligt siffror från DSB kommer tågfärden mellan Köpenhamn H och Malmö C förkortas från 45 till 38 minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ID-kontroller vid Öresundsbron

Mer i ämnet