Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skånska småklubben: ”Det kom som en chock”

Publicerad

Under onsdagen åtalades fyra spelare för brott mot spellagen efter att ha varit inblandade i matchfixning. En av de åtalade spelade för en skånsk division 3-klubb under tiden brotten begicks.

Spelaren för den skånska småklubben ska vid fem tillfällen ha tagit emot mutor för att hans lag skulle förlora under säsongen 2019. Mutorna ska ha legat på ett värde av sammanlagt 34 000 kronor.

– Vi tycker det är helt förkastligt. Det är ingenting som man förväntar sig eller som man på något sätt vill stödja, säger en styrelsemedlem i den skånska föreningen som den åtalade spelade i.

”Som en kalldusch”

Klubben ska vid flera tillfällen ha påträffat människor som filmat eller livesänt matcher med drönare och kameror. Trots det hade man inte förväntat sig att det skulle förekomma brottsliga aktiviteter i en klubb som inte elitsatsar.

– Man förväntar sig inte spel i division 3 på det sättet. Det var som en kalldusch, man tänkte ”vem är intresserad av oss på det sättet?”, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.