Marimba-sängen var mångas favorit när musikgruppen Skrot bjöd in till musikfrossa på hemmabyggda instrument. Foto: Petra Hultman/SVT

Skönt sväng från skrotad säng

Publicerad

Skrot är inte det sämsta. Åtminstone inte enligt Malmögruppen som heter så och bygger sina egna musikinstrument av just skrot.

Under september månad bjuder de in barn och vuxna till musikalisk lekplats i sitt upplevelserum på Spånehusvägen i Malmö.

– Allt här är kanske inte skrot i strikt bemärkelse, men det är i vart fall saker man inte brukar bygga musikinstrument av, förklarar Martin Harborg.

Han är en av medlemmarna i tioårsjubilerande musikgruppen Skrot och visar stolt runt i den märkliga maskinparken, där tonerna strömmar ut från träribbor, kulörta vattenskålar och en rykande TV av 1950-talsmodell.

– Jag brukar börja med att tänka – går det att göra ett musikinstrument av en sån här? Och jodå, det går oftast, försäkrar Martin Harborg.

Se videon från musikgruppen Skrots märkliga ”upplevelserum”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.