En stor polisinsats pågår vid akutmottagningen på sjukhuset Sus i Malmö efter att någon larmat om skottlossning i samband med ett bråk. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning efter bråk vid akuten i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade efter ett bråk vid akutmottagningen på sjukhuset Sus i Malmö på måndagskvällen. Ingen skadad person har hittats.

Vid 16.30 tiden meddelade polisen att flera uppringare hört av sig och berättat att det avlossats skott i samband med ett bråk vid sjukhusets akutmottagning i Malmö.

När polisen kom till platsen fanns inga personer kvar som verkar ha deltagit i bråket. Polisen är på plats med minst 10 patruller.

– Man spärrar av ett område kring brottsplatsen och förhör vittnen, det finns många vittnen som hört av sig till oss både på plats och på telefon. Så ska vi se om vi kan få tag på någon person, fordon, signalement eller riktning var gärningsmannen tagit vägen. Vittnesuppgifter säger att det varit bråk och att det i samband med det har skjutits, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Polisen undersökte platsen med vapenhund och flera patruller. Foto: Mikael Nilsson

Finns det någon fara för allmänheten?

– Det kan det absolut ha varit, i och med att det skjutits på ett sjukhusområde, sedan får man se om det var ett skarpt vapen eller inte, men om det är det så har det absolut funnits fara för allmänheten.

Enligt Calle Persson är det än så länge för tidigt att avgöra om dagens händelse kan kopplas till skottlossningen under söndagskvällen, då en 16-åring blev skjuten på en pizzeria och fördes till sjukhus får vård.

– Det går inte att göra eftersom vi inte har kontakt med någon av de inblandade i dagens ärende. Det går alltså inte att göra någon koppling till något alls, säger han.

Polisen har också hittat tomhylsor på platsen, vilket bekräftar att en skottlossning ägt rum.

– Det har gjorts vissa fynd som styrker att det har skett någon form av skottlossning. Men exakt vad det är som avlossats får teknikerna titta vidare på, säger Calle Persson.

En stor polisinsats kallades till platsen. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.