Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera boende som SVT pratar med i området uttrycker oro över situationen i Gamlegården i Kristianstad efter dödsskjutningen, Foto: SVT/TT/Johan Nilsson

Boende efter dödsskjutningen i Kristianstad: ”Det är så samhället är, tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern dog efter en skottlossning i Kristianstad under natten till tisdagen. Mannen anträffades utomhus i närheten av bostadshus på Gamlegården.

Det var strax före 23-tiden på måndagskvällen som skottlossningen skedde. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

Den avlidne är känd av polisen sedan tidigare i kriminella sammanhang.

– Men vi har inga uppgifter i nuläget om att det rör sig om gängkriminalitet, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisregion Syd.

Polisen var under natten på plats på Gamlegården i Kristianstad med flera patruller. Området spärrades av och tekniker budades till platsen.

– Vi arbetar med att säkra fynd och spår samtidigt som vi parallellt har en sökinsats igång efter en gärningsman. Vi är fortfarande väldigt tidigt i den här insatsen och arbetar för att få en bild av vad som skett, sa Filip Annas, presstalesperson hos polisen under natten.

Boende är oroliga

Florentina Sulejmani bor och jobbar i området. Hon känner att det inte är bekvämt att arbeta på kvällarna.

– Det är synd att så unga pojkar går bort. Men det är också så samhället är idag, det är inget konstigt. Det är synd, sorgligt och tragiskt, säger hon.

På tisdagsmorgonen bekräftade poIisen att mannen var död. I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman och för närvarande är ingen gripen i ärendet.

Polisen utreder mord

Anhöriga är underrättade och en förundersökning om mord är inledd. Under morgontimmarna hävdes avspärrningarna och den tekniska undersökningen avslutades.

– Polisen har under dagen genomfört dörrknackning i området. Polisens mobila polisstation har varit närvarande med en husbil för att få in tips och vittnesuppgifter, säger Robert Loeffel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Händelsen orsakade ett stort polispådrag. I klippet ser du polisens arbete i Gamlegården under natten. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.