Polisens kriminaltekniker på platsen för skottlossningen. Foto: Jens Christian

Skottlossning i lägenhet i Bromölla

Uppdaterad
Publicerad

Någon har avslossat skott i en lägenhet i Bromölla sent på fredagskvällen. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Larmet kom till polisen klockan 23.00 på fredagskvällen. Boende larmade då de misstänkte att någon avlossat skott i en lägenhet på Ågatan i Bromölla. När polis anlände till platsen kunde de konstatera att skottlossning hade ägt rum inne i lägenheten, men att ingen kommit till skada.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Lägenheten spärrades av under natten och kriminaltekniker genomförde en brottsplatsundersökning.

Flera personer inblandade

En man och en kvinna i 25-årsåldrarna ska befunnit sig i lägenheten. Enligt polisen har någon form av bråk uppstått i samband med att flera gärningspersoner kommit och knackat på dörren, varpå situationen blivit hotfull.

– Det vi vet är att en skottlossning inträffat på platsen. Ingen har blivit skadad och det finns ännu inga gripna. Polisens tekniker har undersökt platsen under natten och är nu klara med sin undersökning, säger polisens presstalesperson Anna Göransson på polisregion Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.