Flera polispatruller på plats. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i Malmö – man förd till sjukhus

Publicerad

En man blev skjuten på Dicksons väg på Rosengård i Malmö. Han fördes till sjukhus av en privatperson och hans skador uppges vara allvarliga.

Klockan 14.17 på fredagseftermiddagen fick polisen larm om en skottlossning.

– Vi har spärrat av brottsplatsen i väntan på tekniker. Just nu jobbar vi med att samla in information om händelsen. Vi har patruller även på sjukhuset, sade Maya Forstenius, pressinformatör på polisens ledningscentral kort efter skottlossningen.

– Det har skett på en plats där det rör sig mycket människor vid den här tidpunkten. Vi har mycket patruller på plats, säger Maya Forstenius.

Polisen söker med hund och helikopter

Skottlossningen har skett bakom ett gatukök, på utomhusparkeringen vid Rosengård centrum.

– Polisen söker efter spår med hund och de letar även efter tomhylsor och kanske eventuellt vapnet. Nu hör jag även polishelikoptern, den kom precis, säger Johan Dernelius, SVT Nyheter Skånes reporter cirka en timme efter skottlossningen.

Efter skottlossningen fördes den skadade mannen till sjukhus med allvarliga skador.

– Den skadade mannens skador uppges vara livshotande, sa Görel Karlsson, presskommunikatör på Skånes universitetssjukvård.

Polisen kunde senare under kvällen berätta att det nu rör sig om allvarliga skador.

Polisen undersöker brottsplatsen. Foto: Johan Dernelius

Tittar på övervakningsfilm

Enligt polisen är han okänd sedan tidigare.

– Han påträffades skjuten bakom ett gatukök. Personalen lastade in honom i en privatbil och körde till sjukhuset, säger yttre befäl Thomas Paulsson.

I nuläget har ingen misstänkt gärningsman gripits. Däremot har en eller flera personer setts springa från platsen.

– Vi har hävt avspärrningarna och tekniker är inne i gatuköket för att titta på filmerna från kameraövervakningen, säger Thomas Paulsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer