Polis på plats efter skottlossningen – en skadad man har förts till sjukhus Foto: Johan Nilsson/TT

Man allvarligt skadad efter skjutning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hittades skottskadad efter en skjutning på Lönngården i Malmö under söndagskvällen, uppger polisen. En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Polisen larmades klockan 21.26 på söndagskvällen om en misstänkt skottlossning i stadsdelen Södra innerstaden i Malmö. Flera inringare uppgav att de hört flera skott avlossas i området.

En skadad man i 25-årsåldern anträffades på platsen. Han fördes med ambulans till sjukhus och hans skador beskrivs som allvarliga, enligt Region Skåne.

En polispatrull följde med till sjukhuset för att höra målsägande.

Stor insats på platsen

Brottsplatsen spärrades av och polisen hade ett stort antal resurser på plats. Tekniker och specialsökhund har också varit vid brottsplatsen.

Vid midnatt greps en 42-årig man misstänkt för mordförsök, han anhölls senare under natten. I övrigt vill polisen inte berätta mycket.

– Det är ett intensivt utredningsarbete som pågått under natten och det kommer att fortsätta under dagen. säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.