Polisen spärrade av ett område i centrum. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i Tomelilla – tre anhållna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har anhållits efter fredagskvällens skottlossning i centrala Tomelilla, då en man i 30-årsåldern fick föras till sjukhus. De anhållna, som är i 20-årsåldern, är misstänkta för mordförsök.

Larmet kom strax före klockan 18. Den beskjutne mannen fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur skadad han är, men enligt tidiga uppgifter ska han ha varit vaken och talbar.

Mordförsöket ska ha skett i en lägenhet i centrala Tomelilla. Polisen spärrade av ett område vid brottsplatsen.

– Det var flera personer i lägenheten när vi kom dit som vi nu pratar med, sa Patric Fors, presstalesperson vid polisen till SVT Nyheter på fredagskvällen.

Polisen var på plats med flera patruller. En hund sökte av området.

Sökte med helikopter

– Vi har också haft en helikopter på plats, sa Patric Fors.

Senare under kvällen greps två män, 18 och 22 år gamla. De är misstänkta för försök till mord och anhölls vid 23-tiden. Under måndagen kommer åklagaren ta ställning till om männen ska häktas.

Polisen har knackat dörr i området för att få mer information om vad som hänt, och gjorde under fredagskvällen en kriminalteknisk undersökning.

– Utredningen fortsätter och vi förhör misstänkta vittnen. Förhoppningsvis ska vi även kunna förhöra målsägaren på sjukhuset under lördagen, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

Under söndagen anhölls ytterligare en person i 20-årsåldern, också misstänkt för mordförsök. Polisen har sammanlagt hållit 40-50 förhör i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.