Foto: Johan Dernelius

En häktad för mordförsök efter skottlossning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En person har häktats för mordförsök och grovt vapenbrott efter torsdagskvällens skottlossning på Fosievägen i Malmö. Totalt satt sju personer anhållna misstänkta för brottet – sex personer har släppts.

Klockan 18.59 under torsdagskvällen fick polisen larm om en skottlossning i Malmö. Strax innan det hade vittnen uppgett att de sett beväpnade personer på Fosievägen.

Ett stor polispådrag, ambulans och en helikopter ryckte snabbt ut till platsen. Där påträffades en skadad man i 20-årsåldern som fördes i ambulans till sjukhus.

Enligt Region Skånes pressjour är mannen inte allvarligt skadad och han kunde lämna sjukhuset  på torsdagskvällen.

Foto: Johan Dernelius/SVT

Sju gripna för mordförsök

Polisen bekräftade senare att sju personer hade gripits misstänkta för mordförsök och att flera personer har tagits in till förhör. Man har också gjort ett flertal husrannsakningar. Alla sju anhölls senare under natten. På måndagen häktades en av männen medan resterande kunde släppas.

– Här har varit mycket folk på plats och vi har vittnesuppgifter som vi nu ska sammanställa, det har varit ett ganska rörigt händelseförlopp, säger Henrik Mårtensson, yttre befäl vid polisen i Malmö.

Pistol hittades

Ett område från korsningen vid Eriksfältsgatan på Fosievägen spärrades av under den tekniska undersökningen. Poliser sökte även av platsen med vapenhundar.

Henrik Mårtensson bekräftar att flera skott avlossades. Senare hittades en misstänkt pistol på platsen.

– Vi har gjort en del tekniska fynd som får analyseras och så får vi försöka koppla ihop till händelsen och kanske tidigare händelser också, säger han.

Foto: Helena Bohm Nilsson/SVT

Under torsdagskvällen cirkulerade en helikopter över området. Strax efter klockan 22 hävdes avspärrningarna helt på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.