Ingen skadad hittades efter den misstänkta skottlossningen i Rosengård. Foto: TT

Två anhållna efter skottlossning på Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Två män mellan 20-35 år har anhållits misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott efter en skottlossning på Rosengård under tisdagkvällen. I nuläget finns inga rapporter om att någon är skadad.

– De misstänks för delaktighet i denna händelsen och det kommer hållas ytterligare förhör med dem under dagen, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.

Skottlossningen ägde rum strax innan klockan nio under tisdagskvällen, då flera ringare larmade polisen efter att ha hört skott avlossas i området Ramels väg/Von Rosens väg i Rosengård i Malmö.

Ingen skadad

– Det finns ännu inga uppgifter om att någon blivit skadad, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Oklart vad som hänt

– Det är inte helt klarlagt vad det är som har skett på platsen. Vi har gjort en teknisk undersökning och kunnat konstatera att det har varit en skottlossning, säger Nils Norling.

En av männen greps kort efter skottlossningen i närområdet. Den andre greps senare under kvällen. Under dagen kommer förhör hållas med de misstänkta.

I nuläget har polisen inte kunnat identifiera någon misstänkt måltavla för skottlossningen. De har inte heller kunnat koppla brottet till något annat brott inom den kriminella miljön.

Mordförsök

Trots att det saknas måltavla rubriceras brottet som försök till mord, samt grovt vapenbrott.

– Vi kan inte säga just nu vad som har skett på platsen och vi är väldigt intresserade av all information kring vad som har setts i området, säger Nils Norling.

– Vi misstänker att den här skottlossningen kan ha riktats mot någon person eller personer och därför har vi satt den rubriceringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.